Урок-спомин, присвячений генію сучасної літератури Г.Г. Маркесу

«Є тільки дві речі, які ми можемо дати у вічний спадок нашим дітям:Перша – коріння, друга – крила», – такими словами викладач зарубіжної літератури Гешта Л.М. розпочала урок-спомин до дня народження Г.Г. Маркеса у групі №21-АО.
Урок проведено на тему: «Габріель Гарсіа Маркес – відомий колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії, засновник «магічного реалізму»».
Учні, підготувавши індивідуальні повідомлення, презентації, розповідали про цікаві факти із життя письменника, його перебування в Україні, у місті Чопі, прочитали Заповіт Маркеса.
Буя Василина та Драган Марія познайомили із творчістю колумбійського письменника, вказавши, що твір «Сто років самотності» вважають шедевром, метафоричним описом історії Колумбії. Роман описує історію життя родини Буендіа та їхнього містечка Макондо впродовж 100 років.
Багато творів Г.Г.Маркеса написано в дусі «магічного реалізму», який особливо проявився в оповіданні «Стариган з крилами». У своїх відповідях, аналізуючи твір, учні приходять до висновку: « Пройшли десятиліття, але проблеми, що порушені в оповіданні не зникли. В усі часи – людяність та гуманізм – вічні. Слід тільки усвідомити, що живемо один раз, що життя – це той рейс, який не повторюється і його треба провести достойно.
Учні зачитували свої творчі роботи на тему: «Чи повернеться ангел?»,прослухали вірш Л.Костенко « Крила» у виконанні Народного артиста України Б.Ступки, познайомили присутніх з культовими цитатами Маркеса з його творів та інтерв’ю, які варті, щоб їх запам’ятали.
Урок було проведено на високому науково – методичному та емоційному рівнях.

P3070667

SAM_1467

P3070661

SAM_1477

P3070658

Нагору