п`ятниця , 19 квітня 2024

Не професія обирає людину, а людина професію

Немає професій з великим майбутнім,
але є професіонал з великим майбутнім.

Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення – професія XXI століття, яка користується великим попитом на ринку праці. Комп’ютерна техніка на даний час досягла в своєму розвитку настільки високого рівня, що перетворилась в одну з важливих сторін оточуючої людину дійсності. Використання та подальше впровадження таких технологій вимагає достатньої кількості професіоналів.
У наш час бурхливого росту інформаційних технологій виникає потреба у великій кількості людей з умінням працювати з комп’ютерною технікою. Ці вміння і знання значно підвищують культуру праці, її продуктивність у багатьох сферах діяльності людини.
Основа майстерності професії адміністратор, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення – оволодіння найсучаснішими прикладними і графічними програмами, вміння працювати у глобальній мережі Internet і модернізовувати персональний комп’ютер. Сучасний світ ПК такий різноманітний і широкий, настільки швидко розвивається, що кожна людина знайде своє місце в цьому світі, і перший крок в цьому напрямку – освоєння професії оператора з обробки інформації та програмного забезпечення.
Сфера професійного використання: обслуговування комп’ютерних і інтелектуальних пристроїв, систем і мереж обробки інформації та прийняття рішень; комп’ютерна обробка текстової, графічної та віртуальної інформації; обслуговування комп’ютеризованих, інтегрованих і робототехнічних систем.
16 лютого 2017 року в училищі викладач Костюк О. В., майстер виробничого навчання Дика О. Л. в рамках предметного тижня провели інтелектуальну вікторину на тему «Інформаційний калейдоскоп» серед учнів 21-АО та 31-ОП груп. У командній боротьбі перемогла дружба. Учні заповзято працювали, виконували тестові завдання та розгадували ребуси. Отримали масу задоволення від виконаної роботи, збагатили свої пізнання в галузі професійної діяльності.
У вирі сучасності майже весь робочий процес комп’ютеризується, тому на ринку праці потрібні фахівці, які вміють працювати та володіють тим рівнем знань і вмінь, які можна використовувати для більш якісного виконання, організації діяльності та процесів з комп’ютером. В цих умовах продовжує зростати попит на комп`ютерних спеціалістів високої кваліфікації.
Вибір професії – складний і відповідальний крок в житті кожного. Він має бути свідомим і самостійним. Зробити правильний вибір професії: значить знайти своє місце в житті, визначити свою долю.

P2160514

P2160518

P2160519

P2160533

P2160536

Нагору