п`ятниця , 19 квітня 2024

«Герої не вмирають» – декада з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

13 лютого в училищі розпочалась декада з вшанування Героїв «Небесної Сотні» першим уроком – пам’яті Героїв Євромайдану. Під час уроку учні пізнали історію Революції Гідності, що почалася у грудні 2013 році на майдані м. Києва, дізналися про Героїв Майдану Войтовича Назаря, Голоднюка Устима, Костенка Ігоря, Капіноса Олександра , Мойсея Василя з Тернопільщини , які віддали своє молоде життя за свободу українців і залишаться завжди їхніми захисниками. Із розповіді ведучого учнівська молодь дізналася про те, що вперше «Небесною Сотнею» полеглих учасників Євромайдану назвала поетеса Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану» , який вона написала 21 лютого 2014 року і що неофіційним гімном загиблих Героїв стала пісня «Пливе кача». Впродовж 3 – ої річниці Революції Гідності в Україні вже названо сотні площ і вулиць їхніми іменами. У м. Тернополі також є площа Героїв Майдану, на якій є величний пам’ятник , що був відкритий у 2016 році.
На завершення уроку учні переглянули відеофільм – реквієм «Небесна Сотня у вирій полетіла».
Урок проводив заступник директора з НВР Кулявий В.С.
15 і 16 лютого в кабінетах училища відбулися уроки мужності, присвячені
3 – ій річниці Революції Гідності, які організували з учнями керівники груп.
16 лютого в читальному залі бібліотеки працівниками та вихователями гуртожитку №1 проведено вечір пам’яті «Загинули не марно», під час якого учні ознайомилися з фотовиставкою, яка експонувалася у меморіальному куточку «Небесної Сотні» , декламували вірші та співали пісні про події на Євромайдані.
20 лютого учень групи №8 – А МШ Ничвидюк Роман став учасником імпрези– реквієму «Мамо, пам’ятай мене живим» (пам’яті героя Небесної Сотні Назарія Войтовича), який відбувся у Тернопільському кооперативному торговельно – економічному коледжі .Того ж дня учні навчального закладу взяли участь у Всенародному реквіємі за Героями Небесної Сотні , який відбувся на площі Героїв Євромайдану.
21 лютого учні училища взяли участь в урочистій імпрезі вшанування воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні «За героїзм, за волю, за свободу», яку проводили управління освіти і науки Тернопільської міської ради та центр творчості дітей та юнацтва. Цього ж дня в учнівській світлиці гуртожитку №1 проведено урок – реквієм
«З відданістю Україні в серці» , присвячений дню Героїв Небесної Сотні, який проводила з вихованцями вихователь Джуган С.В.
Під час проведення декади в навчальному закладі відбулися загальноучилищні спортивні змагання з волейболу , присвячені героям Небесної Сотні і АТО, у яких серед 17 команд перше місце зайняли учні групи №5 – Г СР під керівництвом майстрів в/н Скочинського В.Д. і Барана І.Ф.
На завершення декади 22 лютого в актовій залі адміністрацією училища було організовано панахиду з вшанування Героїв «Небесної Сотні», яку провів митрофорний протоієрей Свято – Троїцького духовного центру на честь Данила Галицького о. Богдан Заяць. Після панахиди учні ознайомилися з фотосвітлинами працівників училища , які побували на Євромайдані у 2014 р. та переглянули документальний відеофільм – реквієм «Пам’яті Небесної Сотні».

1

2

3

4

5

6

7

8

9

IMG IMG_0001

Нагору