п`ятниця , 29 березня 2024

Михайло Остроградський – український математик

В історії сучасної математики є декілька імен, які відомі кожній освіченій людині. До них належить й ім’я відомого українського ма-тематика Михайла Васильовича Остроградського, видатного вченого XIX століття, яке в га¬лузі математики і механіки справедливо може бути названим століттям Остроградського. Він зробив ґрунтовні відкриття майже в усіх галу¬зях математики та механіки.
24 вересня 2016 року виповнилось 215 ро¬ків із дня народження М. В. Остроградського. Із цієї нагоди в училищі з 20 по 24 вересня проведено предметний тиждень, присвячений славетному математику з козацького роду: огляд-конкурс учнівських рефератів та презентацій, з яких було зроблено виставку. Учнівські презентації було показано на перервах. Кращі роботи учнів були відзначенні грамотами адміністрації училища.
Під керівництвом викладача Плисюк О. І. та керівників груп проведені виховні години у групах № 31- ОП, 38-А СР, 38-Б СВ та 47-БТІ.
Учнями на перервах проводилися учнівські зустрічі « П’ять хвилин із Михайлом Остроградським». Учні ознайомлювалися:
- із життям і науковою діяльністю Михайла Васильовича Остроградського;
- його внесок в українську математику та поширення математичних знань у світі;
Створено комплекс кросвордів. Розгадавши кросворди, присвячені життю та діяльності М. В. Остроградського, у виділених стовпцях учні змогли прочитати слова, пов’язані з основними періодами життя вченого, місцями його перебування, видатними людьми, із якими Михайла Васильовича пов’язала доля. Найбільш активних учнів при розв’язанні кросвордів було нагороджено призами.
У підготовці та проведенні тижня, присвяченого українському генію М. Остроградському взяли участь учні груп № 31- ОП, 38-А СР, 38-Б СВ , 47-БТІ та викладач О.І. Плисюк.

P9220371

P9220377

P9230371

P9230378

P9230381

Нагору