п`ятниця , 19 квітня 2024

Чергова перемога в Тернопільському ВПУ №4 ім.М.Паращука!!!

Професія лицювальник – плиточник дуже давня, що йде своїми початками в глибину сторіч, одна з найцікавіших будівельних професій. Історія цього мистецтва зародилась у найдавніші часи й нерозривно пов’язана з розвитком людського суспільства.
Зразки праці плиточників давніх часів дійшли й до наших днів. Найбільша піраміда Єгипту – піраміда Хеопса, що була збудована близько 2600 років до нашої ери. За літописом, піраміду увінчала висічена з червоного граніту верхівка, яка не збереглася, її приміщення було оброблено глазурованими плитками з орнаментальним візерунком, підлогу викладено алебастровими u1087 плитами. Дотепер, лише частково, збереглися лицювальні плитки з білого вапняку. Можна уявити, наскільки високою була майстерність давньоєгипетських плиточників, якщо їхня робота після трьох з половиною тисячоріч продовжує захоплювати своєю досконалістю.
Архітектурні пам’ятники античної Греції і Рима, держав Сходу блищать чудовою обробкою, створеною ремесниками-плиточниками. Сучасні майстри цієї справи підтримують і розвивають давні традиції своєї професії, про що свідчить чудова обробка станцій метрополітену, великих спортивних центрів, театрів і т.д.
Лицювальник-плиточник оздоблює стіни та підлоги природними й синтетичними кахлями, виконує мозаїчні роботи. Прогресивні технології та новітні матеріали стають основою підготовки та формування вмінь молодих спеціалістів, які працюють на будівельних майданчиках.
Лицювальник-плиточник може працювати у комерційних та приватних будівельних або ремонтних організаціях. Взагалі ця професія добре оплачується і набуває престижності. Будівельні організації України, домобудівні комбінати, ремонтні та експлуатаційні управління міст і сіл відчувають постійну потребу в фахівцях цієї професії. Доволі часто можна побачити об’яви із запрошенням кваліфікованих лицювальників-плиточників на роботу у країнах СНД та за кордоном. Тому вірогідність працевлаштування лицювальника-плиточника після навчання є високою. Ризик безробіття — мінімальний.
Запрошую випускників 9, 11 класів до Тернопільського вищого професійного училища №4 ім.М.Паращука на навчання , для здобуття професії лицювальника -плиточника , так як ми найкращі у області, серед 9 навчальних закладів, що підтвердилось результатом здобуття перемоги в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Лицювальник-плиточник”, який відбувся на базі нашого училища 12 травня 2016 р.
Велике спасибі керівникам, які підготовили конкурсанта !!! Шановні Марія Йосипівна Гладиш , Люба Іванівна Коробейник, Ірина Романівна Ковч нових вам злетів, нових перемог, бажання творити, мріяти й жити на благо України! Успіхів у вашій нелегкій, але прекрасній справі!

DSCN5941

DSCN5960

DSCN5963

DSCN5964

DSCN5970

P5120281

P5120288

P5120305

P5120476

P5120484

Старший майстер С.О. Чорний

Нагору