п`ятниця , 26 квітня 2024

«Дзвони Чорнобиля стогоном будять, щоб від нещасть весь світ вберегти»

Під таким гаслом в училищі відбулася Вахта Пам’яті, приурочена 30-ій річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.
В програмі Вахти відбувся мітинг – реквієм працівників та учнів навчального закладу за участю дирекції, безпосереднього учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Поліщук Людмили Василівни, учнів, які під час заходу декламували вірші про Чорнобильську катастрофу. Викладач училища Мельник Г.А. розказала присутнім про наслідки для України і її населення взриву  четвертого енергоблоку АЕС. Людмила Василівна Поліщук поділилася спогадами про мирне життя 45-тисячного населення м. Прип’яті до аварії та про його трагедію після неї.
Учасники мітингу-реквієму запалили свічки і хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя зупинив радіаційну чуму і став її жертвою.
Під час Вахти Пам’яті учні переглянули відеофільми «Битва за Чорнобиль» та «Від Чорнобиля до Фокусіми», виставку документальних матеріалів, вимірювальних приладів і учнівських рефератів про Чорнобильську катастрофу, в світлиці гуртожитку №1 побували на уроці – спомині  «На Чорнобиль журавлі летіли» та в читальному залі бібліотеки ознайомилися з виставкою «Залишиться у пам’яті у нас, як вічна рана цей страшний Чорнобиль», здійснили екскурсію в музей «Відлуння Чорнобиля» в організації «Союз Чорнобиль України», взяли участь у загальноміській акції з вшанування жертв Чорнобильської катастрофи, яка відбулася у парку Відродження.
Лейтмотивом заходів Вахти Пам’яті в училищі стали слова: «Пам’ять, віра, надія».

P4260169

P4260179

P4260183

P4260193

P4260198

P4260209

Нагору