Інтелектуальне шоу Акули бізнесу

Перехід нашої країни до ринкової економіки висуває актуальну проблему сучасності – формування готовності молоді до адаптації в умовах соціально-економічного життя, що змінюється. Ця проблема може бути вирішена тільки за умови розвитку у молоді підприємницьких здібностей, які забезпечуватимуть досягнення реальних успіхів в будь-якій галузі, обраної ними професійної діяльності.
Підприємницькі здібності можна вважати особливим видом людського капіталу, представленого діяльністю з координації і комбінування всіх основних чинників виробництва.
У ринкових відносинах професійні навчальні заклади повинні не просто підготувати своїх випускників до дорослого життя, але й дати їм певний обсяг знань і умінь, які підвищили б конкурентоспроможність на ринку праці, сприяли зайнятості в народному господарстві, розвитку підприємницьких рис особистості.
З цією метою в Тернопільському вищому професійному училищі № 4
ім. Михайла Паращука, в рамках предметного тиждня економічних дисциплін, 25 січня 2016 року викладачем вищої категорії, викладачем-методистом Горішною Любов Володимирівною організовано і проведено виховний захід
« Інтелектуальне шоу Акули бізнесу».
У виховному заході взяли участь учні випускних груп 33БХ та 38 А СР.
Викладач ставила мету:

  • навчити учнів аналізувати основні умови виникнення і розвитку підприємництва;
  • формування компетенцій, необхідних для досягнення успіху в бізнесі або професійній кар’єрі;
  • формування ініціативи, громадської активності;
  • розвиток підприємницьких здібностей;
  •  розвиток вміння критично мислити, вести дискусії, спілкуватися;
  • виховання підприємницької культури;
  • виховання готовності випускників до самостійної роботи, соціальної відповідальності за діяльність;
  • виховання в учнів економічного світогляду.

Учасники представили в журі бізнес-плани майбутнього власного бізнесу, а саме: Аптека WWР, піцерія Піца+, магазин Стиль, Ресторан LEO, Фотоательє ФОТО 100 та інші. Випускники впевнено характеризували та рекламували свою продукцію, переконливо аргументували маркетингову діяльність (дослідження ринку, конкурентів), організаційну структуру підприємства, виробничий план, фінансовий план (розрахунки витрат і доходів), врахували можливі ризики і можливість розширення бізнесу, давали відповіді на запитання.
За результатами конкурсу журі визначило переможців:
I місце Дручак Світлана 33 БХ
II місце Тур Василь, Коровець Наталія, Павлів Наталія 33 БХ
III місце Чорнобай Марія, Федак Ольга 33 БХ
Всім учасникам інтелектуального шоу Акули бізнесу бажаємо реалізувати свої вміння і знання в житті, впевнено йти до поставленої мети.
Успіху Вам!

P1260043

P1260045

P1260046

P1260050

P1260052

P1260058

P1260063

Нагору