Методичний діалог

16 грудня 2015 року у Тернопільському вищому професійному училищі №4 імені Михайла Паращука методистом Палкою Ольгою Ярославівною проведено методичний діалог на тему: «Особливості формування інноваційної культури та педагогічної майстерності викладача», на якому обговорювалось питання сутності інноваційної педагогічної культури, що є джерелом культури та її базою, якості педагогів, які сприяють внесенню в освітній процес новизни високого рівня та складові, якими повинен володіти викладач щодо педагогічної майстерності.
Ольга Ярославівна наголосила, що вершиною педагогічної культури викладача є постійна спрямованість до педагогічного, методичного, морального та духовного самовдосконалення. Мірилом педагогічної культури викладача є педагогічна майстерність, тобто єдність знань, методичних умінь, мовної культури, особистих якостей, педагогічної техніки, такту та оптимізму. Кожен, хто вміє навчити учнів із різними характерами та здібностями, підготувати їх до життя і привести до успіху, і є справжнім учителем-майстром.
Методист побажала працювати всім педагогам, так як висловився О. Духнович «…Учитель — це сіяч, що засіває зерном добру ниву; якщо він посіє там пшеницю, пшениця і вродить, а якщо посіє кукіль, то що інше зійде, як не кукіль?…», тобто учити так, щоб було видно плоди своєї праці, за яку не буде соромно.
PC160225nnn

PC160230nnn

PC160231nnn

Нагору