п`ятниця , 26 квітня 2024

Пам’ятаємо і вшановуємо наших героїв!

Під таким гаслом у Тернопільському ВПУ № 4 ім. М.Паращука з 4 по 14 травня 2015 року проведено Декаду заходів з відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та вшануванню героїв, які загинули у Другій світовій війні та в АТО.
У рамках Декади відбулася урочиста лінійка на тему: «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо», флешмоб «Квітка пам’яті», приурочений Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги, під час якого працівники та учні вшанували героїв хвилиною мовчання і виконали Державний Гімн України.

02

021
З учнівською молоддю проведено засідання «круглого столу» на тему: «Збережемо пам’ять про подвиг» за участю історика Ризинкевича В. Б., який у своєму виступі розкрив присутнім невідомі досі факти з історії війни. Під час заходу вихованці переглянули і обговорили кінофільм «Україна між Гітлером і Сталіним».

04

03
У групах відбулися уроки патріотизму «Імена фронтовиків на обеліску братської могили у моєму населеному пункті», інформаційно – просвітницькі години «Вулиці Тернополя носять імена героїв війни».
У читальному залі бібліотеки проведено презентацію книжки нашого земляка, учасника АТО Бориса Гуменюка «Вірші з війни», під час якої за творами поета учні Бакалюк Ярослав і Тур Василь та вихователь Хмиз Н.В прочитали літературну композицію «Списаний аркуш пораненого бійця з АТО».
8 травня працівники і учні училища взяли участь в Парку Слави у загальноміській акції, присвяченій вшануванню героїв Другої світової війни. Під час акції вони зустрілися з ветераном війни Помазаном О.В., який за героїчні подвиги з фашизмом був двічі відзначений медалями «За відвагу» та іншими державними нагородами. Війна принесла 20 – ти річному Олександру Володимировичу не тільки нагороди, але і хвороби та інвалідність.

05

06

07

Впродовж Декади учні долучилися до Всеукраїнської акції написання листів «Тобі, герою АТО» і надіслали їх воїнам на Схід – викладачу Півтораку О.Р., майстрові в/н Костюку А.В., випускникам училища Савчинському Миколі, Карапульці Степану, Содоморі Назару, Чабану Тарасу, Марчуку Артуру та іншим.
На завершення Декади 14 травня відбувся військово-спортивний конкурс «За честь, за славу, за народ!», присвячений вшануванню героїв, які загинули у Другій світовій війні та АТО. У конкурсі взяли участь учні І-го і ІІ-го курсів. У номінаціях «розбирання та складання автомата», «одягання протигаза», «підняття гирі», «метання гранати на влучність» перші місця вибороли учні Харжевський Іван (гр. № 21 ОП), Римар Богдан (гр. №18-А СР), Слюсарчук Олег (гр. №11 ОП), Осецький Назар (гр. №18-А СР).

10

08

09

11

Адміністрація відзначила переможців Грамотами училища, які вручив викладач предмета «Захист Вітчизни», підполковник запасу Лобач В. В.

Кулявий В. С., заступник директора з НВР

Нагору