понеділок , 29 квітня 2024

Я крокую до майстерності

1 квітня 2015 р. відбувся круглий стіл серед майстрів виробничого навчання економічного профілю. Захід у вигляді тренінгу на тему «Інноваційні технології проведення уроку виробничого навчання» проводила Дика О. Л.
Гаслом педагогічного спілкування були слова видатного українського поета Миколи Сингаївського.
Учитись важко, а учить ще важче,
Та мусиш уперед іти
Як учням віддаси найкраще,
То сам сягнеш високої мети.
Майстер зупинилася на особливостях використання інновацій для ефективного проведення уроку, використала мультимедійну презентацію. За допомогою якої представила класифікацію нестандартних уроків, структуру використання методів та форм інтерактивного навчання.
Дика О. Л. відзначила, майстер виробничого навчання який готується до уроку, використовує як традиційні методи (мозковий штурм, метод «Мікрофон», «Ажурна пилка», «Мозаїка», «Карусель», «Акваріум», запитання ланцюжком, бліц-опитування тощо) і засоби (обладнання, прилади, таблиці, схеми, карти тощо), так інноваційні – тренінги, Web-квести, брифінги, брейн-ринги, мультимедійні презентації, відеоролики тощо.
Були проведенні вправи з учасниками тренінгу, а саме: «Сонце пізнання», «Дерево успіху», а також психогеометричне тестування для встановлення типу, форми та характеристики якостей особистості і поведінки будь-якої людини.
Успішна реалізація поставленої мети залежить від особистих якостей майстра виробничого навчання, його вміння бачити перспективу, відчувати нове, опиратись на кращий педагогічний і практичний досвід навчання і виховання, постійно підвищувати свою кваліфікацію, професійну майстерність.

P4010206P4010222
Небесний Р.М.

Нагору