понеділок , 29 квітня 2024

«Митцю не треба нагород, його судьба нагородила»

Хай буде все небачене побачено,
Хай буде все пробачене пробачено.
Єдине, що від нас іще залежить, –
Принаймні вік прожити як належить.

Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, а зброя її – твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти. Твори Ліни Костенко перекладені англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами. Сьогодні видатна українка святкує свій ювілей.
З нагоди 85-річчя від дня народження видатної української письменниці та поетеси Ліни Костенко викладачі української мови та літератури Сокол Валентина Феофанівна та Скочинська Галина Іванівна провели виховний захід у формі літературно – музичної читальні «Я вибрала Долю собі сама…».
Присутні читали поетичні твори Ліни Костенко, слухали її поезію покладену на музику, переглянули відеофільми, поринули в дивовижний світ художнього слова видатного митця. Вслухаючись в поетичні рядки, учні доторкнулись струн її життя і відкрили багато цікавого.
Маючи воістину Божий дар слова, сьогодні Ліна Костенко є лицарем честі, взірцем громадянської мужності, патріотом української землі.
IMG_1214IMG_1186IMG_1182IMG_1228

Нагору