Дорогою до волі

Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…
Земля тремтіла, під ногами ж твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…
Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.
19 лютого 2015 року учні групи 21 ОП відвідали Тернопільську обласну бібліотеку для молоді, де відбувся вечір – реквієм присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Присутні прослухали розповідь бібліотекарів про події, які останнім часом відбуваються в нашій країні, спогади про переламні дні на Майдані, подивилися документальний фільм про революцію, переглянули книжкову виставку «Герої не вмирають. Вони живуть повік у пам’яті народній.»
Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на нашій власній землі.

Нагору