п`ятниця , 19 квітня 2024

Потрібна людина – на потрібному місці

shab_010Одним з найважливіших кроків у житті людини є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, – одна з важливих умов відчуття життєвої повноцінності.
Відповідно до плану атестації педагогічних працівників 16 грудня викладачем вищої категорії Шабардіною Іриною Миколаївною було проведено відкритий урок засвоєння нових знань та умінь з технологій на тему «Основи професійного самовизначення. Портфоліо в професійній діяльності людини» в групі 11 ОП.
Метою заняття було розвивати в учнів пізнавальну активність протягом уроку, логічне мислення, навички самостійного здобування нової інформації, аналізу і порівняння, систематизації і узагальнення інформації та вміння працювати в групах, висловлювати власну думку; сприяти вихованню всебічно розвиненої особистості, поважливого ставлення учнів до різних професій; формування в учнів обґрунтованого вибору майбутньої професії та шляхів її набуття.
Для досягнення мети уроку поряд із традиційними методами навчання було використано різноманітні інтерактивні методики: рефлексія, коло ідей, мозковий штурм, гра «Асоціації», з перших уст. Протягом уроку учні брали активну участь в обговоренні, демонстрували самостійно підготовані презентації за допомогою мультимедійного проектора. Для підвищення працездатності дітей викладачем було запропоновано виконати комплекс вправ стретчингу на відновлення із використанням музичного супроводу. Провідне місце при проведенні уроку було відведено вихованню учнів. Для цього викладач продемонстрував відео про Тоні Мелендеса, який, народившись без рук, живе повноцінним життям обравши професію співака і гітариста. Для закріплення вивченого матеріалу учні мали змогу попрацювати разом у групах, створюючи формулу професій.
Урок проведено на високому науково-методичному рівні, мета досягнута.

Ірина Шабардіна

Нагору