п`ятниця , 26 квітня 2024

Героям Небесної сотні присвячується

Сьогодні ми знову в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні. Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами розпочався захід, присвячений пам’яті героїв Небесної сотні: «Для тебе живу, Україно!», який провів викладач історії Співак Ярослав Іванович. Мета заходу: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.
Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Учні декламували вірші, присвячені полеглим за свободу, запалили свічки пам’яті. Усі присутні вшанували героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.
Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга.
СЛАВА УКРАЇНІ!
СЛАВА ГЕРОЯМ!
УКРАЇНА – ЦЕ НА ВСЕ ЖИТТЯ!
УКРАЇНА – ПОНАД УСЕ!

 

 

Нагору