Учні 11 ОП групи завітали до Тернопільської обласної бібліотеки для молоді

IMG_5111Читання має великий вплив на розумовий, естетичний і моральний розвиток людини. Воно виховує почуття прекрасного, готує молоде покоління до суспільного життя. І потрібно допомогти учням зрозуміти найважливішу істину – читання є базовим інструментом культури в світі інформації. І тому суспільство, яке читає – суспільство мисляче, суспільство, яке має майбутнє. Разом з тим  слід враховувати те, що сучасні учні прагнуть здобувати знання значно швидше і більше, за допомогою Інтернет – технологій, і бібліотека як центр виховання  культури в цілому надає  й такі послуги, щоб підготувати учня до життя в  новому суспільстві.
3 жовтня учні 11 ОП групи завітали до Тернопільської обласної бібліотеки для молоді. Під час проведення зустрічі ознайомились з історичною інформацією про бібліотеку, графіком та умовами її роботи, тощо.
Відвідали бібліографічний відділ, відділ абонементу, де ознайомилися з інформацією про склад бібліотечних фондів, дізналися як здійснити пошук та вибір джерел інформації, дізналися про тимчасове користуванням фондами бібліотеки та про користування іншими видами послуг, у тому числі на платній основі.
Відвідали тренінговий центр, де почерпнули ази програмування та отримали сертифікат результатів своєї роботи.
Відвідали сектор мистецтв,  у якому оглянули виставку творчих робіт учнів різноманітних навчальних закладів.
Далі рушили у інформаційний центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», у якому дізналися багато цікавого про проведення тематичних вечірок, занять та багато іншого.
Приємною несподіванкою для педагогів та учнів були відвідини сектору обслуговування дітей, у якому була змога всебічно розвиватися в ігрових заняттях.
У відділі читацьких залів учні взяти участь у краєзнавчих читаннях до 205-річчя Юліуша Словацького на тему: “Юліуш Словацький – поет, що зближує народи”. Дізналися про життя і творчість відомого польського поета та драматурга, який народився і провів своє дитинство в місті Кременці.
Ця екскурсійна подорож візьме у свої долоні і багатьох інших учнів нашого навчального закладу.

Наталя Коваль

 

Нагору