Із святом фізичної культури і спорту

zahidТрадиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту – День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спор не тільки дає здоров’я , він загартовує характері волю.
Україна завжди славилась своїми талантами, фізичне виховання – це здоров’я нації.
ТВПУ-4 ім. М.Паращука здавна славиться своїми козацьким, патріотичним, здоровим духом. Доказом цього є проведений сьогодні в актовій залі нетрадиційний урок фізичної культури і здоров’я, урок –презентація під гаслом: «Спорт – крок до здорового способу життя». Розпочав захід директор училища – Федик Павло Дмитрович, який привітав всіх присутніх зі святом. Досвідченні педагоги Лариса Борисівна Котовська, Богдан Богданович Редьква, Григорій Климович Демчук, Лідія Володимирівна Грицишин і цікавій формі розповіли учням про спортивно-масову роботу в навчальному закладі, поділившись спортивною славою і здобутками своїх учнів та випускників училища. Вони прославляють не тільки Тернопільщину, але й Україну.
Училище традиційно приймає участь в обласних спортивних іграх серед учнівської молоді ПТНЗ, і вже сьомий рік підряд за підсумками загальнокомандного заліку обласних спортивних ігор учнівської молоді ПТНЗ команда ТВПУ-4 М.Паращука виборює І місце.
Свій вагомий внесок в спортивні досягнення України зробили випускники училища. Кардаш Петро – «Заслужений майстер спорту України», триразовий чемпіон 10-х Зимових Параолімпійських ігор м. Нагано Японія з лижних гонок, триразовий чемпіон світу 2000 року. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та відзнакою Тернопільської міської ради.
Боднар Ігор – Заслужений майстер спорту. Срібний призер XI Параолімпійських ігор з легкої атлетики у бігу на 1500 м. у м. Сіднеї (Австралія). Нагороджений у 2000 році орденом «За заслуги» III ступеня та відзнакою Тернопільської міської ради.
Панасюк Іван – Майстер Спорту. Чемпіон України з метання диску. Двохразовий срібний призер з штовхання кулі та стрибків у довжину у Всеукраїнські Спартакіаді серед ПТНЗ м. Донецьк.
Начичко Володимир – Майстер Спорту. Чемпіон України з спортивної ходьби.
Отож творимо спортивну історію нашого училища разом.

Сокол Валентина

Нагору