вівторок , 30 квітня 2024

Вивчаємо історію нашої держави

12 лютого в групі №11-АО відбувся відкритий урок з історії України на тему: «Павло Скоропадський. Українська держава», який проводив викладач історії та суспільних дисциплін Ризинкевич Володимир Богданович.

На початку уроку викладач поставив учням проблемне запитання, на яке вони мали відповісти в кінці уроку, розглянувши тему – «Ким був Павло Скоропадський – патріотом, зрадником чи заручником тогочасної світової політики ?»

Випереджувальне завдання підготував учень Микола Горбулик, який розповів біографію Павла Скоропадського, підготував відеофільм про основні події в житті гетьмана.

Використовуючи відеопрезентацію, викладач розповів про прихід Скоропадського до влади, утворення нової держави -Гетьманату – та основні повноваження гетьмана як керівника держави.

Для розгляду питань внутрішньої і зовнішньої політики учні були поділені на підгрупи, отримали роздавальний матеріал по основних напрямках діяльності гетьманського уряду. Самостійно опрацьовуючи матеріал, учні виділяли основні державні заходи, які проводилися Скоропадським в добу Гетьманату: як позитивні, так і негативні. Основні тези учні записували у таблицю.
Для закріплення знань викладач використав кросворд, який учні розв’язували та записували на класній дошці.

Ознайомившись з діяльністю Павла Скоропадського на посаді гетьмана, учні прийшли до висновку: гетьман був патріотом України та одночасно заручником тогочасної світової політики.

На уроці були присутні заступник директора з навчальної роботи Андрусишин Г.Т., заступник директора з навчально-виробничої роботи Дика О.Л., методисти училища, викладачі, майстри виробничого навчання, які відзначили високий методичний рівень проведення уроку.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нагору