понеділок , 28 жовтня 2024

Торгівля людьми: розпізнай небезпеку вчасно

18 жовтня, з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми, практичним психологом Ларисою Собчак та соціальним педагогом Таїсією Болтян для здобувачів освіти 11-АО і 2(I)-ШЛМ груп проведено практичне заняття «Торгівля людьми: розпізнай небезпеку вчасно».

 На заході проінформували про проблему торгівлі людьми, наголосили на важливості вчасного виявлення та розпізнавання небезпечних  ситуацій. За допомогою відеопрезентації присутні мали можливість детально ознайомитись з поняттям «торгівля людьми», її видами, ознаками, «групою ризику», основними шляхами потрапляння у рабство, наслідками для постраждалої особи та алгоритмом дій.

Цікавою для здобувачів освіти виявилася практична вправа «Міфи та факти», де учасники, відповідно до своїх переконань, займали позицію біля аркушів «МІФ», «ФАКТ», «ВАГАЮСЬ». Таке завдання дозволило побачити, наскільки присутні вміють аналізувати подані твердження, чи можуть переконати інших у своїй правоті, а також чи володіють навичками конструктивної взаємодії.

На завершення усі присутні переглянули соціальний відеоролик «Зупини торгівлю людьми» та засвоїли правила безпечної міграції і працевлаштування.

Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, незалежно від віку, статі, віросповідання, рівня освіти, соціального статусу. Тут головне – вчасно розгледіти небезпеку і діяти відповідно встановленого алгоритму, чого і навчались учасники в ході даного практичного заняття.

0_4

0_5

0_6

0_7

0_8

 

Нагору